EsilehtAbiOtsingKalenderLogi sisseRegistreeri

Tere, Külaline.
Foorumisse postitamiseks pead sisse logima.
Kui Sul pole veel kontot, siis registreeru.
Kui Sinu konto aktiveerimise e-kiri läks kaduma, siis klõpsa siia.
8. september 2010, 02:53:10
EOLPass
Logi sisse
Otsing

Uudised

Statistika
3 204 postitust 925 teemal 591 liikmelt
Värskeim liige: KK651
+  Orienteerujate foorum
|-+  Avalikud jututoad
| |-+  Päevakud (Moderaator: Tarmo Klaar)
| | |-+  Tallinna neljapäevak 10. mail Saustinõmmel
0 liiget ja 1 külaline vaatavad seda teemat. « eelmine järgmine »
Leheküljed: 1 [2] Alla Trüki
Teema: Tallinna neljapäevak 10. mail Saustinõmmel  (Loetud 9349 korda)
ReinR

Väljas Väljas

Vaata profiili
« 11. mai 2007, 21:23:16 »

Millegipärast pole siin kommenteeritud kaardi trükikvaliteeti. Mul oleks TONile ettepanek, et päevaku eelinfos oleks kirjas, kus on kaart trükitud. Kui iga kaardi pealt max paarikroonise kokkuhoiu nimel on tõesti vaja kaarti PrintWelli asemel eiteakus trükkida ning kvaliteet on alla igasugust arvestust  Kuri, siis tahaks seda enne teada - ei raiskaks aega ja raha kohalesõiduks.
Logitud
Marek
Harju KEK RSK

Väljas Väljas

Vaata profiili WWW
« 11. mai 2007, 22:41:04 »

Mina kaaridga ei nurise, sest selle kaardi järgi sain oma jooksu ära tehtud küll.
Logitud
Arks6

Väljas Väljas

Vaata profiili
« 14. mai 2007, 15:11:27 »

kaardiga või natuke nuriseda,eriti kõrgusjõõntega mis olid kaugelt vaadates sama nägu nagu rajad-vist liiga tumeda trükiga. Hakkama sai kuna üldiselt oli lihtne kaart ja eriti palju aega ei kaotanud kaardi pärast.
Logitud
Marek
Harju KEK RSK

Väljas Väljas

Vaata profiili WWW
« 14. mai 2007, 15:22:54 »

Njaa..relfeefi värv on tõesti vahel mõnadel päevakutel natuke imelik. Olen käinud päevakutel, kus see on pigem punane ja seekord oli jah nati liiga tume pruun (kuid eristatav). Vaja oleks kaartidele (iga kord) sellist värvust, nagu ISOM ette näeb.
Logitud
xulev

Väljas Väljas

Vaata profiili
« 15. mai 2007, 14:28:41 »

ka laste nööriraja punktides saab SI-pulgaga piiksu teha ja need lähevad ka ilusti arvesse, kuigi neid kaardil ei ole Silmapilgutav Andke mulle mu metsas lustimine andeks Silmapilgutav Loodan, et kellegile tahmatult haiget ei teinud.

Ilmselt pole kellelgi metsas lustimise vastu. Ilmselt igaüks orienteerujaist lustib omamoodi, muidu vaevalt et kohalegi tuldaks ... aga juhendis on kirjas:

"Stardis saab iga võistkonna liige kaardi kõikide kontrollpunktidega"

Sellest järeldan, et arvesse peaks minema vaid punktid, mis kaardil on. Mis üle selle, peaks jääma vaid lustimise ja parema enesetunde tarbeks ja ei peaks kuskil kajastuma. Teine võimalus on muuta juhendit selliselt, et seal on mainitud, et osa punkte kaardile märgitud ei ole.
Logitud
Peep O.
IT toimkond

Väljas Väljas

Vaata profiili WWW
« 15. mai 2007, 14:42:09 »

Sellest järeldan, et arvesse peaks minema vaid punktid, mis kaardil on. Mis üle selle, peaks jääma vaid lustimise ja parema enesetunde tarbeks ja ei peaks kuskil kajastuma. Teine võimalus on muuta juhendit selliselt, et seal on mainitud, et osa punkte kaardile märgitud ei ole.

Ei ole nõus, pigem peaks juhendisse kirjutama, et nende leitud punktide eest, mida kaardil ei ole, saab vabarajal osaleja topeltpunktid.
Logitud
xulev

Väljas Väljas

Vaata profiili
« 15. mai 2007, 14:53:24 »

Ei ole nõus, pigem peaks juhendisse kirjutama, et nende leitud punktide eest, mida kaardil ei ole, saab vabarajal osaleja topeltpunktid.

Minule sobiks ka selline lahendus, peaasi, et kõik on üksüheselt mõistetav.
Aga selline lagendus eeldaks, et vabaklassis juurutataks ka punktiarvestus.
Seni lihtsalt järjestatakse raja läbijad läbitud punktide arvu järgi.
Logitud
Peep O.
IT toimkond

Väljas Väljas

Vaata profiili WWW
« 15. mai 2007, 15:32:09 »

Minule sobiks ka selline lahendus, peaasi, et kõik on üksüheselt mõistetav.
Aga selline lagendus eeldaks, et vabaklassis juurutataks ka punktiarvestus.
Seni lihtsalt järjestatakse raja läbijad läbitud punktide arvu järgi.

Ok, mu eelmine arvamus oli nali. Tegelikult on minu jaoks suur küsimärk, miks peaks vabarajal üldse mingi paremusjärjestus vmt olema. Kui on soov kellegagi mõõtu võtta, siis tuleks startida mingil konkreetselt rajal. Vabaraja tulemused võiks webi välja panna tähestiku järjekorras.
Logitud
xulev

Väljas Väljas

Vaata profiili
« 16. mai 2007, 14:54:51 »

Tegelikult on minu jaoks suur küsimärk, miks peaks vabarajal üldse mingi paremusjärjestus vmt olema. Kui on soov kellegagi mõõtu võtta, siis tuleks startida mingil konkreetselt rajal. Vabaraja tulemused võiks webi välja panna tähestiku järjekorras.

Minu jaoks ei ole see küsimus, sest ma ei tea põhjust, miks peaks teiste jooksjatega võrdlemine olema ainult suundorienteerumise pärusmaa.
Minu arvates sobib mõõduvõtmine ka vabarajale ja kel soov võrrelda, see saab võrrelda mitte ainult aega vaid ka läbitud punktide hulka ning selpuhul pole vahet kas tulemused esitatakse tähestikuiselt. Oluline on see, et tulemused esitatakse. Siis saab neid igaüks ka sorteerida oma suva järgi, tehes soovitud järeldusi oma jooksu ning pere- või eesnime algustähe kohta.
Logitud
Peep O.
IT toimkond

Väljas Väljas

Vaata profiili WWW
« 16. mai 2007, 15:37:00 »

Minu arvates sobib mõõduvõtmine ka vabarajale ja kel soov võrrelda, see saab võrrelda mitte ainult aega vaid ka läbitud punktide hulka ning selpuhul pole vahet kas tulemused esitatakse tähestikuiselt. Oluline on see, et tulemused esitatakse. Siis saab neid igaüks ka sorteerida oma suva järgi, tehes soovitud järeldusi oma jooksu ning pere- või eesnime algustähe kohta.

Loomulikult võib võrrelda ka vabaraja tulemusi. Aga siis tuleb näiteks arvestada ka seda, et protokollis on _erinevate_ KP arv. Olen ise korduvalt metsast välja tulles saanud vaheaegade väljatrüki, kus on ca 35 etappi. Aga protokolli läheb ikka näiteks 28 (või kui palju KP'sid parajasti metsas on). Vabaraja kaart, kus on kõik KP'd peal, on hea võimalus ise huvitavaid etappe välja mõelda, joosta huvitavama maastikuosa peal mitu ringi vmt. Ehk - võrrelda võib igasuguseid asju, iseasi, kas taoliste andmete pealt midagi järeledada kannatab.
Logitud
xulev

Väljas Väljas

Vaata profiili
« 16. mai 2007, 16:05:03 »

Loomulikult võib võrrelda ka vabaraja tulemusi. Aga siis tuleb näiteks arvestada ka seda, et protokollis on _erinevate_ KP arv. Olen ise korduvalt metsast välja tulles saanud vaheaegade väljatrüki, kus on ca 35 etappi. Aga protokolli läheb ikka näiteks 28 (või kui palju KP'sid parajasti metsas on). Vabaraja kaart, kus on kõik KP'd peal, on hea võimalus ise huvitavaid etappe välja mõelda, joosta huvitavama maastikuosa peal mitu ringi vmt. Ehk - võrrelda võib igasuguseid asju, iseasi, kas taoliste andmete pealt midagi järeledada kannatab.

Olen nõus.
Praegu saabki vabarajal võrrelda tulemusi vaid siis, kui läbitud on samad punktid ja võrreldav on samast vanuseklassist ning sinu aeg on tema ajast kehvem. Siis, kui isu oli joosta valitud punktid läbi võimalikult kiiresti, võid mõelda, et kas olin täna laisk või läbisin mõne punkti vales järjekorras. Kui sinu aeg on parem siis pole võrrelda midagi, sest teine võis trenni mõttes nimme valida mingi pikema jooksulõigu (muidu võib juhtuda, et joostud kilomeetreid jääb väheks) -  tegu ju vabarajaga.... Aga - tulles alguse juurde tagasi - algeteave raja ja punktide kohta võiks olla kõigil üksühene ja sama. Et kui on isu läbida kõik punktid, siis teaks, et kõik on kaardil või teaks üksüheselt paljud neist kaardil ei ole ja kas kaardilt puuduvate punktide läbimine kuskil kajastub. Lihtsalt selguse ja korrektsuse mõttes. Ilmselt tuleks siin eeskujuks valikorienteerumise reeglistik, kus võistlustel lähevad ilmselt arvesse vaid kaardil olevad punktid...
Logitud
Neeme
OK Kape

Väljas Väljas

Vaata profiili
« 17. mai 2007, 11:21:00 »

Minu meelest võiks ju ka vabaklassis punktiarvestust pidada. Miks mitte? Kui on neid keda punktid ei huvita, nad ei pea ju seda vaatama Naeratav Võib-olla, et ei leia oma nime üles kui pole tähestiku järjekorras Silmapilgutav

Ja miks peaks olema tingimata samas vanuseklassis, et tulemusi võrrelda? Huvitav on ju võrrelda kõigiga, kel sarnane tase, mis vahet seal on, mis vanuseklassi või sooga tegu on? Selles suhtes on päevakutel vanuseklasside süsteem üldse natuke liiast, aga noh, olgu peale Naeratav
Logitud
Jaak

Väljas Väljas

Vaata profiili
« 24. mai 2007, 11:33:19 »

Kaardi kvaliteet on tõepoolest minu hinnangul just sel aastal alla käinud. Varem pole ma kunagi kõrgusjooni ja raja/teejooni segi ajanud. Pole ju mõisa peale mäng ja võiks ka seda võtta huumoriga nagu kõike siin elus, et on nagu on, arvestage sellega ja kõik on ju võrdsetes tingimustes. Aga milleks siis nii radade kui ka kaartide tegemiseks on nii ametlikud reeglid kui ka head tavad? Vähemalt nendest kinnipidamise peaks TON-i klubi ju tagama, kas  nõudlikkusega või kasumi arvelt.
Saustinõmmel anti stardis viimane SI-pulk välja kolmveerand tundi enne stardi sulgemist, siis ootasime pool tundi, kuni finišist toodi tagasi suur kotitäis. Miks ei toodud lisa juba enne  lõppemist? Kes selle eest vastutab?
Neljapäevakud on ju tore asi ja tasub püüda paremini korraldada!
Logitud
Leheküljed: 1 [2] Üles Trüki 
« eelmine järgmine »
Mine: